default logo

Leto 2018/2019

NOVA SEZONA BRALNE ZNAČKE

S 1. oktobrom smo začeli novo sezono bralne značke za upokojence Občine Pivka. Dolgi jesenski in zimski večeri so kot nalašč za prebiranje knjig. Prejšnja, prva sezona je bila uspešna, saj so bile knjige iz bralnega seznama vedno izposojene. Za končni, pisni del se je odločilo 18 bralcev, ki so prejeli pisna priznanja o uspešni udeležbi.

Letošnji bralni seznam je skupno delo članov krožka Beremo skupaj in  knjižničarke Dartaniele Stegel iz Knjižnice Pivka. V seznam smo uvrstili dela domačih in tujih avtorjev, med tujimi smo želeli predstaviti tudi bolj oddaljena dela – iz Avstralije, Japonske, Mehike.

Med izbranimi deli so življenjepisi, kriminalke, potopisi, romani in poezija. Malo smo spremenili pravila, radi bi, da bralci v zloženko napišejo pet naslovov prebranih del, o treh delih pa napišejo mnenje ali misel, ki jim je najbolj ostala v spominu. Med prebranimi knjigami priporočamo dve knjigi po lastni izbiri, želimo tudi, da se posvetite poeziji in preberete eno pesniško zbirko. Zloženke dobite na sedežu Društva upokojencev, v knjižnici v Pivki ali na Bibliobusu, lahko pa si jo natisnete s spletne strani društva.

Prosimo, da izpolnjene zloženke oddate do 10. aprila 2019. Na zaključni prireditvi ob dnevu knjige 23. aprilu bomo podelili priznanja za udeležbo pri branju. Vabljeni, da se nam pridružite na potovanje med črkami in besedami.

JK

ZGIBANKA